DEL 3 — GODE RÅD EFTER KURSUS

Hvad gør jeg efter mit kursus?

Velkommen til tredje del af Kitekollektivet's online teorimappe om kitesurfing. Her vil vi blandt andet komme omkring kitesurfing grupper du kan melde dig ind i, gode steder du kan kitesurfe samt dine fremtidige muligheder hos Kitekollektivet.

Rigtig god fornøjelse

Alex Highfive med surfer

DEL 3 — GODE RÅD EFTER KURSUS

Kan du ikke få nok af Kitesurfing?

Bliv medlem af Kitekollektivet

Det er både sikrest og sjovest at kitesurfe sammen med andre! Det kan især være rart at have nogen at sparre med som ny kitesurfer, så der er nogen, man kan spørge til råds. Kitekollektivet er et fællesskab, som blev skabt ud fra ambitionen om et socialt inkluderende fællesskab, som samler kitesurfere på så strandene omkring Sjælland. Hos Kitekollektivet er der en tryg og rar atmosfære omkring sporten, der fungerer som rammen for en masse fede oplevelser.

Som medlem af Kitekollektivet bliver du del af vores interne facebookgruppe, hvor vi arrangerer sociale aktiviteter og planlægger surf sessions. Medlemmer skriver også ofte, hvornår de tager på surfture, og hvor de tager hen, så alle har mulighed for at tage med!

Som medlem får du også fordelagtige priser på kiteudstyr hos Kitesport.nu og gode rabatter hos Lynæs Surfcenter samt Kitekollektivets egen t-shirt, som du kan surfe med, så medlemmer af Kitekollektivet altid kan spotte hinanden på strandene.

Fællesskab som medlem af kitekollektivet

Mulighed for genopfrisknings- eller tillægskursus hos Kitekollektivet

Har du kitesurfet før, men er blevet lidt rusten på boardet og har brug for et par undervisningstimer for at være sikker på vandet igen?

Vi tilbyder genopfriskningskursus til dig, som har prøvet kræfter med kitesurfing før, men har brug for at få genopfrisket sikkerheden samt, hvordan udstyret virker efter en længere pause fra sporten. Med et genopfriskningskursus får du de bedste råd til at komme sikkert ud på vandet igen, så du kan føle dig helt tryg ved at kitesurfe. Undervisningstimerne kræver, at du tidligere har været selvstændig og sikker kitesurfer, der sagtens kunne tage ud på egen hånd.

Har du allerede taget et 11 timers kursus, men mangler lige de sidste par undervisningstimer, før du er helt klar på at tage ud og kitesurfe selv? Så kan vi også tilbyde ekstra kitesurfingtimer med vores tillægskursus. til dig, som har taget et af vores kitesurfingkurser, men har brug for et par ekstra timer til at blive helt klar til at bevæge dig ud på egen hånd.

Hvis du ikke har erfaring med kitesurfing, men er interesseret i sporten, henviser vi til vores 5, 8 og 11 timers kurser, som du finder her

Gode begynderspots

Bipper, Kitemekkas nye efterfølger, kan du finde oplysninger om kiteforholdene på mere end 200 udvalgte danske strande. Bipper giver også kitesurfere mulighed for at aftale med hinanden, hvor og hvornår de tager på vandet. En central del af Bipper er nemlig, at du kan blive bippet - hvis en bruger, du følger, opretter et event, er på en surflokation eller deler en her-og-nu status, får du et bip om det. Det er en god måde for nybegyndere at lære andre kitesurfere og kitespots at kende.

Her får du Kitekollektivets anbefalinger til gode begynderspots på Sjælland:


Lynæs:
Spottet ved Lynæs er et stort område med lavt vand, som virker i vindretninger fra sydøst til vest. Lynæs Surfcenter er desuden også at finde lige ved spottet.

Landerslev og Dalbyhuse:
Dette spot ligger syd for Jægerspris, og Dalbyhuse ligger i samme bugt. Det er to forskellige launch områder, og spottet virker i vestlige til nordlige vindretninger. Vandet er lavt, men det kan af til også være for lavt, så det er en god ide at tjekke vandstanden, inden du tager hertil.

Nivå Bugt:
Spottet ved Nivå Bugt virker i østlige retninger. Der er to bugter, men den første er badestrand, hvor der ikke må surfes - i hvert fald ikke om sommeren. Bugten syd for Nivå Havn er lavvandet.

Sydvestpynten af Amager:
Ved sydvestpynten af Amager er et stort lavvandsområde, som virker i vestlige vindretninger. Der er store sten, som i sæson er afmærket. Bemærk dog, at nogle dele af stranden er fredet i perioder af året. Dette spot kaldes også SVP.

Sylten:
Ved Dragør ligger spottet Sylten, som virker i østlige vindretninger. Området er stort, men der også her er en del store sten i vandet, som man skal passe lidt på. Bemærk dog, at store dele af området også er fredet i perioder af året.

Farø:
Farø, som ligger mellem Sjælland og Falster, er et godt begynderspot, som virker i vest, sydvest, øst og nordøst. Der er lavt vand, og der er mulighed for at parkere meget tæt på stranden. Spottet virker tit om sommeren, men her virker det af og til også som om, at der kommer lidt termik, hvorfor der ofte er lidt mere vind, end vejrudsigten lover.

Facebook grupper

For at få det mest optimale ud af kitesurf sporten skal man kende de fede spots, finde det gode udstyr og finde nogle skønne mennesker at kitesurfe med. Vi linker her til Facebook grupper, som vi har fundet relevante i vores tid med kitesurfing:

”Hvor (kite)surfes der i DK”
Her kan man typisk se hvor folk tager hen og surfer på Sjælland. Derved ved man om der er nogen på spottet, inden man kører hjemmefra.

”Jylland hvor surfers der”
Her kan man typisk se hvor folk tager hen og surfer i Jylland. Derved ved man om der er nogen på spottet, inden man kører hjemmefra.

”Checkpoint”
Her kan man typisk se hvor folk tager hen og surfer i Vestsjælland. Derved ved man om der er nogen på spottet, inden man kører hjemmefra.

”Kitesurf køb/salg”
Køb og salg af kitesurfing udstyr. Her kan du også benytte dig af www.DBA.dk

kitekollektivet solnedgang

Vejret

Kitesurfer er optimister med henhold til vejr. Så vi bruger ofte flere vejr apps/vejrudsigter og retter os så efter den mest optimistiske.

Vi anbefaler følgende apps og vejrudsigter til at undersøge vejrforholdene:

YR.NO – Virker godt til Lynæs området.

Sejladsudsigten – En app, der får sine data fra FCCO (Forsvarets Center for Operativ Oceanografi). Det er nok den flest kitesurfere bruger.

Windy – Denne app virker godt, fordi den anbefaler kite størrelse til den vindstyrke de forventer.

Havørred.com – (det er en app, trods navnet). Den viser blandt andet vandstand og vandtemperatur.

www.havnevejr.dk – er en god hjemmeside hvis du skal surfe i Lynæs. Her kan du finde vindmåleren på Lynæs Havn og se hvor meget det blæser.

Kitesurfing spot på sjælland

Nyt kontra gammelt udstyr

Nyt kitesurfingudstyr vil naturligvis altid være dyrere end brugt kitesurfingudstyr. Alene en ny kite koster typisk mellem 10.000-15.0000 kroner. Fordelene ved nyt kitesurfingudstyr er dog alligevel, at du er sikker på, at det ikke fejler noget. Nyt kitesurfingudstyr har nemlig en langt højere sikkerhed og er derudover også ofte bedre og nemmere at håndtere som nybegynder. Hvis der skulle være problemer med udstyret, er du også dækket af 2 års reklamationsret og eventuel garanti, hvilket du ikke kan regne med at være, hvis du køber brugt kitesurfingudstyr. Fordi nyt kitesurfingudstyr kan godt være ret dyrt, kan det være fristende at købe brugt udstyr til en billigere pris, hvilket også kan sagtens kan være en god investering. Hvis du er på udkig efter brugt kitesurfingudstyr, anbefaler vi dog, at du ikke køber udstyr, som er mere end tre år gammelt. Jo nyere kitesurfingudstyret er, jo bedre og højere er sikkerheden nemlig. Du kan dog nogle gange også godt komme ud for, at kiten er mange år gammel og næsten ikke brugt, eller at kiten er under 3 år gammel, men slidt og repareret mange gange. Derfor er det vigtigt, at du altid sørger for, at kiten er i god stand, hvis du vælger at købe en brugt, så du er sikker på, at sikkerheden er i orden.

Sådan tjekker du om standen på brugt kitesurfingudstyr

Hvis du går efter at købe brugt kitesurfingudstyr, er det vigtigt, at du tjekker udstyrets stand. Det gør du på følgende måde:

Hvis der er nogle større skader på kiten, bør du altid få en professionel sejlmagers vurdering og få ham til at reparere det, hvis det er muligt.

Læs mere om kitesurfingudstyr i vores artikler herunder: