Hvilket udstyr skal jeg bruge for at kunne kitesurfe?

Som ny kitesurfer kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt, hvad man skal have anskaffet sig af kitesurfing udstyr for at kunne kitesurfe selvstændigt. Følg med i denne guide til kitesurfing udstyr og find ud af, hvad du skal bruge!

kitekollektivet vinter hygge
kitekollektivet vinter hygge

Hvilket udstyr skal jeg bruge for at kunne kitesurfe?

Kite
Kiten er den drage, som du surfer med. En kite fås i forskellige størrelser og former, som er værd at overveje, inden man køber sin første kite. Vægt og vindstyrke har eksempelvis betydningen for størrelsen på kiten, mens forskellige former tilbyder forskellige egenskaber. Derfor vælger mange kitesurfere at have mere end én guide, så de nemmere kan tilpasse sig vejrforhold og udvikle sig i forskellige retninger alt efter hvilken form, som kiten har.

Board
Boardet er det sejlbræt, du står på, når du kitesurfer. Generelt anbefales det, at man bruger et board mellem 134-145 cm i længden og 35-45 cm i bredden. Mange nybegyndere starter med et stort board, da det er nemmere at kitesurfe med. Hvis du bare køber et board inden for de givne mål, kan du dog også sagtens bruge dit board, når du er blevet rigtig god!

Bar
Når du skal vælge bar, er det vigtigt at købe den størrelse, der passer til din kite. En lille kite skal bruge en lille bar, og en stor kite skal bruge en stor bar. Med en lille bar bliver ens drej og sving hurtigere, mens en større bar gør dem langsommere. Begge dele er lige godt, da det afhænger meget af, hvilket riding stil, man vil surfe med.

Våddragt
Når du kitesurfer i Danmark, er det helt nødvendigt med en våddragt. Vi anbefaler, at du køber en ordentlig dragt, der både passer til sæsonen og forholdene, som du kitesurfer under. Som tommelfingerregel har en god våddragt en tykkelse på 5/3 mm, hvilket betyder, at dragten er 5 mm tyk på kroppen og 3 mm i ben og arme. Tykkelsen er vigtig for, at du kan holde varmen ude på vandet. Derudover er det også vigtigt at tage højde for pasform og materiale, når du køber en våddragt, da du gerne vil have en våddragt med god bevægelighed og fleksibilitet.

Sko
Sko holder ikke kun dine fødder varme, når du kitesurfer – de beskytter også mod sten og muslinger, som findes i store mængder på mange spots i Danmark. Som nybegynder befinder man sig især meget på sandbunden og oplever derfor særligt det skarpe underlag. Derfor anbefaler vi, at du anskaffer dig et par sko til kitesurfing.

Vest
Selvom det ikke er et lovkrav at bære vest, når du kitesurfer, så anbefaler vi altid, at du gør det! Vesten er først og fremmest til for at beskytte dig, hvis der skulle ske et uheld, hvis du pludselig er for udmattet, eller hvis du kommer til skade og kysten er for langt væk. Derudover beskytter vesten også mod slag fra vandet, når du falder. Hvis du har en ulykkesforsikring, dækker forsikringen desuden heller ikke, hvis du ikke bærer vest.

Hjelm
Ligesom med veste er hjelme heller ikke lovpligtige at bære under kitesurfing, men vi anbefaler det også altid! Der vil altid være en risiko for at slå hovedet på boardet, store sten eller kollidere med andre kitesurfere. Vi anbefaler, at du køber en hjelm, som er dedikeret til vandsport, så indmaden i hjelmen hverken suger vand eller kommer til at sidde ubehageligt.

Trapez
Som du måske husker fra dit kitesurfing kursus, kan du ikke undvære trapezen, når du skal købe dit kitesurfingudstyr. Trapezen er den sele med rygstøtte, som du bærer om livet, og som kiten bliver hægtet fast til. Selvom det måske kan føles grænseoverskridende, at kiten er spændt fast til livet på den måde, har alt moderne kitesurfingudstyr naturligvis de nødvendige sikkerhedsmekanismer, så du nemt og hurtigt kan frikoble dig fra trapezen.

Vidste du at?
Du som medlem hos Kitekollektivet kan få 15% rabat på alt kitesurfing udstyr hos www.kitesport.nu eller få hele dit kursus i rabat ved køb af en kitesurf pakke. 

Lær alt du skal vide omkring forholdene i DK i indlægget: Kitesurfing i Danmark.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email