Kitesurfing i Danmark – ALT du skal vide

Kitesurfing er en fed og spændende sport, hvor du på bølgerne både er i kontakt med vandet og vinden. Det er en adrenalinfyldt oplevelse og du vil ikke fortryde det, når du først er kommet i gang med sporten! Kitekollektivet guider dig til, hvordan du hurtigt og nemt kommer i gang med kitesurfing i Danmark.

Kitesurfing Kurser North Kite


Del 1) Inden dit kitesurfing kursus

 

Hvad er kitesurfing?
Kitesurfing er en vandsport, hvor du bliver trukket gennem vandet af kraften fra en styrbar kite (drage). Kitesurferen bruger et board og en kite til at surfe på vandet og alt du behøver er vind og vand. Kiten giver mulighed for at surfe i høj fart og med store spring på op til 20-30 meters længde.

Hvordan kommer jeg i gang med kitesurfing?
Der er mange måder, hvorpå du kan komme i gang med sporten kitesurfing i Danmark. Det kræver ikke nogen særlige færdigheder hos dig og det er en nem sport at komme i gang med.

Vi anbefaler altid at man starter med et kursus. Det er nærmest umuligt som nybegynder at lære at kitesurfe uden en instruktør. Hos Kitekollektivet tilbyder vi flere forskellige former for kurser og vi er sikre på, at der er et kursus til dig og dine behov. Se alle vores kitesurfing kurser.

Hvad skal jeg kunne for at kitesurfe?
Kitesurfing kræver ikke særlige færdigheder, en særlig kondition eller en særlig alder. Kort sagt: Sporten er for alle! Så tøv ikke med at komme i gang. Med et kursus hos Kitekollektivet medbringer vi alt det udstyr du skal bruge. Det eneste du skal med er god energi og højt humør.

Hvor langt tid tager det at lære at kitesurfe? Skal jeg vælge et 5 eller 10 timer
For nogen tager det 5 timer på vandet at lære at kitesurfe. For andre tager det 10 timer + at lære at kitesurfe. De fleste har deres første ture på et par meter efter 3 -10 timer på vandet. Har man snowboardet, windsurfet eller skateboardet? Er der en chance for man kan lære det en tand hurtigere, da disse erfaringer kan overføres til kitesurfing. Du skal bare i gang!

Hvad skal jeg vælge – 5 eller 10 timer, privat- eller gruppekursus?
Efter et 10 timers kursus er der stor chance for, at du kan kitesurfe på egen hånd og føle dig sikker på vandet. Kitesurfing kan alle lære! Sporten kræver selvfølgelig, at man gør sig umage og giver alt man har. Ved et kursus får du både teoretisk og praktisk undervisning og vil efterfølgende have viden og færdigheder til at kunne dyrke sporten og have styr på sikkerheden.

Du kan også tage et 5 timers kursus, hvor du lige får afprøvet, om kitesurfing er noget for dig inden du giver dig i kast med mere undervisning. Ved et 5 timers kursus får du en fornemmelse for sporten, men er formentlig ikke sikker på vandet alene endnu. Du kan både vælge privatkurser, makkerkurser eller gruppekurser hos os. Ved et privatkursus er læringskurven stejlest og du lærer utrolig meget om sporten på kort tid. Med et makkerkursus og gruppekursus har du en eller flere personer at støtte dig til og det kan være en rigtig hyggelig tur på vandet med andre.

Er det svært at kitesurfe?
For at starte ud : Alle kan lære at kitesurfe! Det kræver vindforståelse og board kontrol. Disse to faktorer kan de fleste nå at lære på et 10timers kitesurfing kursus. Ligesom alt andet er det øvelse, der giver læring. Til at starte med føles det svært, men man fanger det ret hurtigt. På et kursus lærer du det grundlæggende teori og det praktiske, så du selvstændigt kan tage ud og kitesurfe med venner / kitekollektivet.

Hvor kan man lære at kitesurfe?
Find en lokal kiteskole nær dig! Kitekollektivet afvikler kitesurfing kurser på HELE sjælland og har en stort netværk og fællesskab af kitesurfere som tager ud og kiter sammen. Så har du altid nogen at tage med ud på vandet med når vinden blæser!

At lære at kitesurfe på et kursus er den bedste og mest anbefalede start på ens kitesurfing eventyr.

Venner kitekollektivet har det altid sjovt


Del 2) Dit kitesurfing kursus

Er kitesurfing farligt?
Kitesurfing er anset som en ekstremsport, men med det rette fokus på sikkerhed og stabilt udstyr er det ikke en farlig sportsgren. Vælg derfor så nyt udstyr som muligt, da alle nye kites i dag har et sikkerhedssystem. Vi anbefaler altid, at man tager et kitesurfingkursus inden man begiver sig ud på vandet. Uden et kursus og den rette forståelse for sporten, kan kitesurfing være farligt for dig selv og for andre.

Du skal eksempelvis kende til vige reglerne, lære at være opmærksom på omgivelserne og vejrforholdene og vide hvordan man laver en self-rescue. Alt du skal vide for at blive en selvstændig kitesurfer lærer du på dit kitesurfing kursus.

Jeg vil ikke surfe alene. Hvor finder jeg et fællesskab for kitesurfere i Danmark?
Gennem Kitekollektivet er det muligt at blive en del af et stort kitesurf fællesskab. I dag er vi over 100 medlemmer, som sammen deler positive kitesurf oplevelser og vores passion for kitesurfsporten. Her er plads til alle og vi er sikre på, at du vil få mange gode oplevelser som en del af fællesskabet.

Medlemmer af Kitekollektivet får mulighed for at deltage i fælles surfsessioner, som vi planlægger gennem vores fælles Facebookgruppe, man får mulighed for at deltage i ture og arrangementer for medlemmer og man får rabat på kiteudstyr. Som medlem af Kitekollektivet behøver du aldrig at surfe alene! Bliv medlem af Kitekollektivet for kun DKK 500 årligt. Tilmeld dig her

Hvilket kiteudstyr skal jeg bruge?
Når du har gennemført dit første kursus og blevet vild med sporten, kan du købe dit eget udstyr. Du kan købe dit udstyr gennem Kitekollektivet. Vi tilbyder både våddragter inkl. Støvler samt komplette kitesurfingpakker med kite, board og bar. Som medlem hos Kitekollektivet får du desuden rabatter på dit nye kitesurfingudstyr hos kent fra Kitesport.nu.

Læs indlæggene: ‘Hvilket udstyr skal jeg bruge for at kunne kitesurfe?‘ og ‘Skal jeg vælge nyt eller brugt kitesurfing udstyr?‘.

Og få rabat dit nye kiteudstyr på kitesport.nu.

kitekollektivet har det altid sjovt

Del 3) Efter kitesurfing kursus

Hvor kan jeg kitesurfe i danmark?
Kitesurfing kræver blot vind og vand, og der er mange fede spots i Danmark til at kitesurfe. Med en kite kan du dyrke sporten, hvor du har lyst og hvornår du har lyst – så længe der er vind til det. Hvilke spots kan du tage ud til? Brug den dybdegående hjemmeside Kitemekka for at finde et spot plus beskrivelse nær dig!

Husk hos Kitekollektivet tilbyder vi kitesurfing kurser på spots på hele Sjælland.

Hvilken størrelse kite skal jeg bruge?
Ens kropsvægt afgører hvor stor en kite, man skal tage med ud på vandet i en given vindstyrke. Kig på denne graf, hvis man som nybegynder skal have en fornemmelse af, hvilken størrelse kite man skal bruge. Ift. hvilke størrelse kites man skal købe og have mulighed for at tage ud, er det typiske setup er en kite på 9m2, 12m2 og hvis man vil købe en tredje så ville 7m2 passe godt. I Danmark er man godt dækket ind med disse tre størrelser.

Læs også indlægget ‘Hvilken kite skal jeg vælge?‘.

Du er velkommen til at ringe til Kent fra Kitesport.nu for at høre hvad der giver mening for dig!

Kan man kitesurfe om vinteren i Danmark?
Ja, det kan man sagtens! Det kræver dog lidt ekstra udstyr at kitesurfe om vinteren. En tykkere dragt, en tæt hætte, handsker og en positiv indstilling, så er man klar til en frisk omgang på vandet. Det er ikke alle, der er til det. Men man kan kitesurfe om vinteren, hvis man vil det nok!

Jeg vil gerne kitesurfe i udlandet. Hvad gør jeg?
Kitekollektivet tilbyder adrenalinfyldt eventyr til Kenya i løbet af vinteren. Vil du rejse med kitesurfing er det en oplagt mulighed for at tage af sted med en masse skønne mennesker, som alle har det tilfælles – de elsker kitesurfing. Du kommer til at udvikle dine evner inden for kitesurfing i fantastiske naturomgivelser og varme vinde.

Læs mere i dette indlæg om Kenyaturen og Anders, der bor og afvikler vores kitesurfing tur til Kenya.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at få at vide, så snart vi tager på kiterejse ud i verden!

Anders der kitesurfer i udlandet og i Danmark


Er du klar til at komme i gang med sporten nu? Find kitesurfing kurset til dig!  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email