Hvilken kite skal jeg vælge?

Når du skal ud at vælge og købe din første kite, er der flere ting, som du bør være opmærksom på, nu hvor du har færdiggjort dit kitesurfing kursus. Du bør blandt andet overveje følgende tre ting: vægt, vindstyrke og kiteform.

hvilken kite skal jeg vaelge

Hvilken kite skal jeg vælge?

Vægt
Størrelsen på din kite afhænger af, hvor meget du vejer. Selvom der kitesurfes under de samme vejrforhold, skal en tungere person nemlig bruge en større kite, end en mindre person skal. De fleste virksomheder, der sælger kites, har dog en vejledende tabel til at danne sig et overblik over forholdet mellem vægt og kitestørrelser. Der er dog typisk forskel mellem anbefalingerne fra producent til producent, så husk at anvende det korrekte skema.

Vindstyrke
Vindstyrken har også betydning for størrelsen på din kite. Hvis det ofte blæser meget på det spot, hvor du kitesurfer, vil du få gavn af en mindre kite – og omvendt. Det er altid en god idé at spørge de lokale kitesurfere, da de ofte har information om kitespottet, som vejrudsigter ikke har. De fleste kitesurfere i Danmark har desuden flere kites på grund af det varierende vejrforhold, så det kan også være en god ide at spørge de lokale kitesurfere om, hvilken størrelse kite, der er bedst på den pågældende dag.

Kiteformer
Det er også en god ide at vælge en kite, som har nogle egenskaber, som er nemme at udvikle sig på. Det er eksempelvis nem relaunch og en stor wind range, så du kan udvikle dig hurtigere. Disse egenskaber finder du typisk på delta kites og bow kites, som er to ud af de fire former for kites, der findes:

Delta kite
Delta kites har en form, som gør den nem at relaunche igen. Ved blot at hive i den ene side af baren, vil kiten automatisk løfte sig fra vandet efter et par sekunder. Derudover er delta kites også en lille smule langsommere, hvilket gør dem mere stabile i luften. Delta kites egner sig derfor rigtig godt til nybegyndere og freeride.

Bow kites
Bow kites har en form, som giver kiten stor wind range og gode upwind egenskaber, hvilket også gør den velegnet til nybegyndere. Bow kites er en meget populær kiteform og er derudover bedst til freedrice, old school, let vind og race.

C-Kites
C-kites har en form, der tilbyder god stabilitet og pop ved unhooked tricks. C-kites egner sig mere til erfarne kitesurfere, der fokuserer på freestyle og wakestyle, hvilket er det, som C-kites er bedst til.

Hybrid kites
Hybrid kites er en kombination af bow kites og C-kites. Hybrid kites tilbyder det bedste fra begge kites og dermed flere muligheder. Den egner sig til letøvede og erfarne kitesurfere, der har opbygget en god kitekontrol. Hybrid kites er bedst til freeride, big air, bølgesurf og freestyle.

Vidste du at?
Du som medlem hos Kitekollektivet kan få 15% rabat på alt kitesurfing udstyr hos www.kitesport.nu eller få hele dit kursus i rabat ved køb af en kitesurf pakke.

Lær alt du skal vide omkring forholdene i DK i indlægget: Kitesurfing i Danmark.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email