Velkommen til Kitekollektivet's

Kitesurfing teori

Vi anbefaler, at du læser teorien igennem for at få mest udbytte af dit kitesurfingkursus og af sporten, når du skal til at kitesurfe på egen hånd efter din undervisning. Del 1 er tiltænkt inden og under dit kitesurfingkursus, mens del 2 og 3 er tiltænkt efter dit kitesurfingkursus. Vores teorimappe består af 3 dele, som fremgår herunder. Rigtig god fornøjelse!

logo

DEL 1 — KITESURFING TEORI

Hvad skal jeg vide om kitesurfing?

Velkommen til første del af Kitekollektivet's online teorimappe om kitesurfing. Når man skal lære at kitesurfe, går teori og praksis hånd i hånd - nogle ting er gode at vide, inden man skal have sine første undervisningstimer, mens andre ting først giver mening, når man har været på vandet første gang. Teorien er altså tænkt som at understøtte dine timer, ikke erstatte dem. Vi anbefaler, at du læser teorien igennem ud fra følgende oversigt for at få mest udbytte af dit kitesurfingkursus:

Kitesurfing Kurser undervisning

DEL 1 — KITESURFING TEORI

Kitekollektivet - Teoriblok I

Teorien bag TEORIBLOK I bør læses inden dine undervisningstimer, og før du tager på vandet. Teorien indeholder helt essentielle elementer for de grundlæggende færdigheder indenfor kitesurfing og kan med fordel genbesøges efter behov.

Kitetermonologi

Denne video introducerer dig til kiteterminologien, så du kender kitens opbygning og dele, inden du skal op på kiteboardet første gang. Videoen dækker komponenter og vindretninger.

Sikkerhedssystemer

Denne video introducerer dig grundigt til sikkerhedssystemer ved en moderne power kite, så du er tryg ved at kitesurfe og komme i vandet første gang. Hvert trin forklares i detaljer, så du bliver i stand til at forstå, hvordan sikkerhedssystemer fungerer og til at spotte situationer, hvor de ikke virker.

Relaunch af kiten

Denne video introducerer dig til de grundlæggende teknikker, som bruges til relaunch af kiten. Videoen dækker relanceringsfejl, som mange kitesurfere laver, og viser genstartsteknikken til tre almindelige situationer: wing-tip relaunch, leading-edge down relaunch og trailing-edge relaunch.

Tilrigning

Denne video introducerer dig til alle trinene i opsætningen af en kite, som vil hjælpe dig, inden du selv skal gøre det første gang. Videoen viser også downwind metoden, da nybegyndere har tendens til at lave fejl i opsætning af linjer mod vinden eller sidevind, hvor der er mindre tid til at bruge din quick release, hvis noget går galt.

Vindvinduet

Denne video introducerer dig til vindvinduet, som er fundamentalt indenfor kitesurfing. Vindvinduet hjælper dig med at forstå, hvordan en kite fungerer samt forudsige, hvor stærk en kitebevægelse vil være. Jo bedre du forstår vindvinduet, jo større udbytte og læring i dine timer.

Bodydragging

Denne video introducerer dig til bodydragging. Videoen forklarer detaljeret alt om upwind, sidewind og crosswing bodydragging og forklarer, hvordan du styrer din retning. Videoen præsenterer dig desuden også for nogle af de mest almindelige fejl for at hjælpe dig med at imødekomme dem.

DEL 1 — KITESURFING TEORI

Kitekollektivet - Teoriblok II

Teorien bag TEORIBLOK II bør læses efter 5 timer, og inden du evt. får ekstra timer. Teorien indeholder helt essentielle elementer for de grundlæggende færdigheder indenfor kitesurfing og kan med fordel genbesøges efter behov.

Launch-teori

Denne video introducerer dig til de grundlæggende principper at launche kiten - opsendelse af en oppustelig kite på land. Det er ikke helt risikofrit at launche, da du ikke sikkert kan affyre en kite, før du har opnået et vis niveau af erfaring. Du er som regel først klar til at launche, når kan vandstarte samt ride mod vinden og skifte.

På brættet første gang

Denne video introducerer dig til, hvordan du både starter og stopper på brættet første gang. Videoen præsenterer dig for kitekontrol, kropsposition, boardkontrol og typiske fejl, som du skal være opmærksomme på. Det kan være svært, så du kan med fordel se denne video igen, lige inden du skal have dine første timer.

Depower

Denne video introducerer dig til alle depower systemer, der er på en moderne power kite. Videoen forklarer, hvordan power og depower virker for derefter at præsentere alle de systemer, du kan bruge til at styre depower. Dette inkluderer effekten af stangen position, trimstroppen og de forskellige knob, som du kan vælge imellem, når du rigger din kite.

DEL 1 — KITESURFING TEORI

Kitekollektivet - Teoriblok III

Teorien bag TEORIBLOK III bør læses efter minimum 10 undervisningstimer. Teorien indeholder grundlæggende viden for, hvordan du kommer videre og bliver selvkørende med kitesurfing.

Vigeregler

Denne video introducerer dig til nogle færdsel- og vigeregler på vandet, som hjælper dig med at undgå sammenstød med andre kitesurfere. Videoen forklarer, hvad du skal gøre, hvis du er i modvind af en anden kitesurfer, kommer tæt på en kitesurfer på en bølge og lignende.

Kitestørrelser og -typer

Denne video introducerer dig til forskellige kitetyper og kitestørrelser for at undgå, at du kommer til at vælge en forkert størrelse eller model. Videoen forklarer de primære forskelle mellem de mange typer kites, der er på markedet i dag samt, hvordan og hvorfor high aspect og low aspect kites fungerer forskelligt. Derudover introducerer videoen dig også til nogle muligheder at vælge imellem som nybegynder og forklarer dig de mest almindelige udtryk, som du skal kende, når du leder efter en kite.

Vejrforhold

Som kitesurfer skal du være i stand til at vurdere vejrforholdene, og om det er sikkert at tage ud på vandet. Denne video introducerer dig til de mange faktorer, hvad angår vind og vejr, som du skal kunne tage stilling til.

Safety pack down og self rescue

Denne video introducerer dig til, hvordan du sikkert, hurtigt og nemt får din kite ned og redder dig selv, hvis der skulle ske et uheld.