Kitesurf entusiast Anders Linnet: ”Man skal sætte sig nogle mål i livet. Og så er det bare om at øve sig og ikke gå i stå”

Anders Linnet har kitesurfet i over 20 år. I samarbejde med Kitekollektivet inviterer han kiteinteresserede på en unik kitesurfferie med indlogering i hans hjem i Kenya.

“Hvis jeg nu skulle være lang i spyttet, så kunne jeg godt tænke mig at slå den rekord, som ham den gamle havde ude på Sydvestpynten. Han blev 87 og døde af et hjerteslag ude på vandet. Det var ret genialt. Det er godt at sætte sig nogle mål i livet. Og så er det bare om at øve sig og ikke gå i stå” fortæller Anders Linnet om hans helt store interesse, kitesurfing.

Det er måske ikke lige sådan, vi alle ønsker at komme herfra, men Anders er en ildsjæl med så stor en passion for kitesurfing, at det selvfølgelig skal være en del af hans liv lige til det sidste. Anders har endda bygget et hus ved Diani Beach i Kenya, for at have muligheden for at surfe hele året rundt og dele hans surf oplevelser med andre kitepassionerede. Derfor er samarbejdet med Kitekollektivet oplagt, da Kitekollektivet er en organisation, der ønsker at samle kiteinteresserede og skabe et fællesskab om sporten

Makuti House

Anders’ hus hedder Makuti House. Det er her Anders og Kitekollektivet vil indlogere kiteinteresserede til vinter på en enestående kitesurfferie i Kenya.

Jeg har selv tegnet og bygget huset. Det er designmæssigt en fusion mellem dansk arkitektur og kenyanske byggetraditioner. Der er en stramhed i arkitekturen, men også et kæmpestort ’stråtag’ lavet af palmeblade. Der er et fællesrum, der indeholder et fantastisk køkken. Køkkenet er husets hjerte og her er der altid mange sjove og hyggeligt stunder.

Anders kan blive ved med at fortælle om hans hus og det er tydeligt, at det har en stor plads i hans hjerte. Huset har ikke blot givet ham muligheden for at kunne kitesurfe året rundt, men har også givet et rum til at kunne invitere mennesker ind og dele ud af livshistorier og skæve oplevelser. Anders er i den grad en livsnyder, og hans åbenhed og humør er intet andet end livsbekræftende.

En tur for alle

Diani Beach er en uspoleret helt hvid sandstrand med masser af plads og uden mange turister. Vandet er helt turkisblåt og klart. 900 meter ud fra stranden er et rev, hvorved det meste af surfingen foregår i en lagune. Ved højvande kan man som øvet også opleve nogle fede kitesessioner ved revet, hvor der dannes bølger. Samtidig er der en kystlinje på cirka 25 km., hvor man kan surfe ”downwind” og altså surfe en lang strækning i vindens retning. Ifølge Anders er turen både for øvede og begyndere, da tidevandet og de stabile vindforhold giver optimale forhold for alle.

Kitesurf i varme og smukke omgivelser

Men hvorfor kan man ikke bare tage sin kite med ud i Danmark? Anders, der har prøvet at kitesurfe i mange af verdenens oceaner, er ikke i tvivl ”Vinteren er lang og trang og mørk og regnfuld. Så lige at få noget sol og d-vitamin er rigtig godt for krop og sjæl. Og hvorfor så ikke også kitesurfe, hvis man ellers kan lide det eller har en stor trang for at komme i gang.”

En rejse til Kenya og Anders giver altså ikke blot et fællesskab med kitepassionerede mennesker, men giver også en rejse til det smukke Kenya og alt hvad det har at tilbyde af solskin, gode vindforhold, smuk natur og utallige enestående oplevelser.

Læs mere om rejsen på https://kitekollektivet.dk/kitesurfing-camp/

2 kommentarer til “Kitesurf entusiast Anders Linnet: ”Man skal sætte sig nogle mål i livet. Og så er det bare om at øve sig og ikke gå i stå””

 1. Lyder super spændende. Jeg vil gerne være med til februar. Hvornår bliver tilmelding for de sene hold åbnet?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart

Privatkursus

2750,- | 5250,-

Vælg mellem 5 eller 10 timers kursus

Det individuelle kursus er henvendt til dig, der søger maksimalt udbytte og læring på dit kursus. Du vil få 1:1 læring af din instruktør hvilket giver de bedste og hurtigste betingelser for at blive en selvstændig kitesurfer. Dette kursus hjælper dig til at nå dine mål, uanset om du er en helt nybegynder eller øvet.

Kurset inkluderer

*Gælder kun ved køb af 10 timers kurser
 
Vores kurser tilrettelægges specifikt efter den enkelte persons ønsker og behov, men som nybegynder vil din kursusgang se ud som følgende:
 
1. Kursusgang (5 timer)
 
 • Vi mødes på stranden til velkomst og introduktion
 • Gennemgang af teori
 • Styreøvelser med trainer kiter
 • Gennemgang af sikkerhed og udstyr
 • Vi klæder om til våddragt og i vandet med os!
 • Styreøvelser med kite
 • Kursisten prøver med board
 • Tak for denne gang og vi ses på vandet

2. Kursusgang (5 timer)

 • Velkomst og omklædning på stranden
 • Opsamling fra sidst
 • Øver på at surfe selv
 • Tak for denne gang og vi ses på vandet!

*Vi anbefaler altid nybegyndere at tage et 10 timers kursus, da erfaringer viser at det er her folk når at blive selvkørende. Dette kursus er en rigtig god mulighed for at prøve kræfter med kitesurfing første gang og se om det er noget for dig, hvorefter du altid kan booke flere timer