Kitesurfingregler på vandet

Når man kitesurfer, kan man aldrig være for grundig, når det gælder ens sikkerhed! Der findes mange kitesurfingregler – også uskrevne. Her får du vores bud på de vigtigste kitesurfingregler på vandet, som du bør kende.

Kitesurfing Kurser makker

Hold dig væk fra andre på vandet

Du bør altid holde dig væk fra andre brugere på vandet. Kitesurf ikke imellem svømmere, surfere, windsurf og andre vandbrugere! Kitesurf altid down wind og væk fra andre brugere af vandet. Undgå også at hoppe over bølger, hvor du ikke kan se, om der befinder sig nogen bagved.

Vær i stand til at kunne redde dig selv

Som kitesurfer er det utrolig vigtigt, at du er i stand til at redde dig selv, hvis kiten falder ned i vandet, eller der skulle ske et andet uheld. Det er vigtigt, at du kan vandstarte dragen, og hvis dragen ikke kan komme op, er det vigtigt, at du kan svømme med dit grej ind til land. Du bør hellere aldrig kitesurfe længere ud, end du kan svømme tilbage fra, og du bør så vidt muligt også undgå at tage ud på vandet alene.

Kend vigereglerne

Det er vigtigt, at du kender til vigereglerne for sejlskibe og surfere – især hvis du surfer med andre. Ved at kende vigereglerne undgår du sammenstød med kites:

  • Kitesurferen, som skal ud på vandet, har forhåndsret over kitesurferen, som skal ind fra vandet. Da vinden ofte er mere turbulent på land, er der dermed også den største risiko der.
  • Kitesurferen, som sejler styrbord har forhåndsret. Kitesurferen, som sejler bagbord, skal vige og sejle downwind samt holde kiten så lavt som muligt.

Vidste du at?
Du som medlem hos Kitekollektivet kan få 15% rabat på alt kitesurfing udstyr hos www.kitesport.nu eller få hele dit kursus i rabat ved køb af en kitesurf pakke.

Lær alt du skal vide omkring forholdene i DK i indlægget: Kitesurfing i Danmark

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email