Kitesurfing-spots på Sjælland

Bipper, Kitemekkas nye efterfølger, kan du finde oplysninger om kiteforholdene på mere end 200 udvalgte danske strande. Bipper giver også kitesurfere mulighed for at aftale med hinanden, hvor og hvornår de tager på vandet. En central del af Bipper er nemlig, at du kan blive bippet – hvis en bruger, du følger, opretter et event, er på en surflokation eller deler en her-og-nu status, får du et bip om det. Det er en god måde for nybegyndere at lære andre kitesurfere og kitespots at kende.

Kitesurfing spot på sjælland


Her får du Kitekollektivets anbefalinger til gode begynderspots på Sjælland:

Lynæs
Spottet ved Lynæs er et stort område med lavt vand, som virker i vindretninger fra sydøst til vest. Lynæs Surfcenter er desuden også at finde lige ved spottet.

Landerslev og Dalbyhuse
Dette spot ligger syd for Jægerspris, og Dalbyhuse ligger i samme bugt. Det er to forskellige launch områder, og spottet virker i vestlige til nordlige vindretninger. Vandet er lavt, men det kan af til også være for lavt, så det er en god ide at tjekke vandstanden, inden du tager hertil.

Nivå Bugt
Spottet ved Nivå Bugt virker i østlige retninger. Der er to bugter, men den første er badestrand, hvor der ikke må surfes – i hvert fald ikke om sommeren. Bugten syd for Nivå Havn er lavvandet.

Sydvestpynten af Amager
Ved sydvestpynten af Amager er et stort lavvandsområde, som virker i vestlige vindretninger. Der er en del store sten, som man skal passe lidt på. Bemærk dog, at nogle dele af stranden er fredet i perioder af året. Dette spot kaldes også SVP.

Sylten
Ved Dragør ligger spottet Sylten, som virker i østlige vindretninger. Området er stort, men der også her er en del store sten i vandet, som man skal passe lidt på. Bemærk dog, at store dele af området også er fredet i perioder af året.

Farø
Farø, som ligger mellem Sjælland og Falster, er et godt begynderspot, som virker i vest, sydvest, øst og nordøst. Der er lavt vand, og der er mulighed for at parkere meget tæt på stranden. Spottet virker tit om sommeren, men her virker det af og til også som om, at der kommer lidt termik, hvorfor der ofte er lidt mere vind, end vejrudsigten lover.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email