Kom med Kitekollektivet til Diani Beach

Kitesurfingcamp i Kenya

Få spændende nyheder om campen i Kenya

Kitekollektivets nyhedsbrev

Udforsk Kenya's vidunderlige natur

En rejseoplevelse for livet

I Kitekollektivet glæder vi os over endnu engang at have fornøjelsen af at arrangere kiterejser til Diani Beach i Kenya i løbet af vinterhalvåret. Med skønne vejrforhold, krystalklart vand, et livligt strandfællesskab og en ekstraordinær gæstfrihed er Diani Beach en fantastisk destination at rejse til for kitesurfere.

Hvis du vil forbedre dine kitesurfingevner på en af verdens bedste strande, se en skøn natur, opleve spændende kultur og møde nye fantastiske mennesker, der også brænder for kitesurfing, så er vores kiterejse til Kenya måske noget for dig! Vores kiterejse til Kenya henvender sig til alle, der har interesse i kitesurfing – uanset om du er nybegynder, letøvet eller erfaren. I år har vi ovenikøbet også valgt at udvide vores rejse med forskellige andre aktiviteter, så man kan kombinere kitesurfing med safari, sight seeing, dykning og meget mere! På den måde har du stor indflydelse på, hvilken slags ferie, som du vil have, og det er derfor også muligt at tage din kæreste eller familie med.

Turen går til

Diani Beach, Kenya

Kitesurfing

Diani Beach er en skjult perle, der endnu ikke er opdaget af det større kitesamfund. Der er både ekstremt tilgængeligt med god plads på vandet, ensartet vind og skønt krystalklart vand. Stranden er bred med det fineste hvide sand, og lagunen afgrænses af et koralrev 1 km ude på vandet, hvor der med den rigtige tide og vind er fine bølger. Vinden blæser typisk 6-10 m/s + fra middag til solnedgang.

Det er muligt at få undervisning i kitesurfing ved kitespottet i Diani Beach. Der er både undervisning henvendt til nybegyndere samt øvede kitesurfere, så du kan få noget ud af vores camp, uanset om du er helt ny på vandet, har prøvet kitesurfing et par gange eller er en selvstændig og erfaren kitesurfer. Undervisningen kan eksempelvis varetages af Diani Kite Club, som har følgende vejledende priser:

 • 1 time: € 90
 • 3 timer: € 240
 • 6 timer: € 450 (begynderkursus over 3 dage – anbefales)
 • 10 timer: 680

To elever pr. instruktør anbefales. Hvis du er begynder, anbefaler vi, at du tager et 6 timers begynderkursus over tre dage. Vi anbefaler, at du booker din undervisning hjemmefra. Hvis man har lyst til eller behov for supplerende timer, er det muligt at aftale det dernede. Alt kiteudstyr er inkluderet i undervisningen.

Det er muligt at leje kiteudstyr hos Diani Kite Club. Leje af kiteudstyr kan dog kun lejes for en hel dag ad gangen til en vejledende pris på € 90 pr. dag. Det er en betingelse, at lejer kan kite up wind, hvilket skal demonstreres. Du er desuden selv ansvarlig for kiteudstyret og skal betale for erstatning, hvis det ødelægges. Det er begrænset, hvor meget kiteudstyr, der er til leje. Der kan ikke bookes kiteudstyr hjemmefra, og der kan derfor ikke garanteres, at der er noget ledigt. Vi anbefaler derfor alle selvstændige kitesurfere at medbringe deres eget kiteudstyr, hvis muligt.

Bemærk, at leje og undervisning varetages af Diani Kite Club og derfor er uafhængigt af Kitekollektivet. Diani Kite Club er dog yderst professionelle, og vi giver dem vores bedste anbefalinger.

Læs mere om Diani Kite Club 

Der er fri transport af udstyr til kitespottet, som ligger en kilometer fra Makuti House, hvor vi er indkvarteret. Kiteudstyr køres til og fra kitespottet afhængigt af vinden, men typisk hver formiddag omkring kl. 11:00 og aften omkring kl. 18:00. Kiteudstyret er under opsyn på stranden. Der er to hjælpsomme “kiteboys” på stranden, som assisterer med at rigge drager til samt lounge og nedtage kites.

Det er ikke nødvendigt at stå i våddragt pga. Kenyas dejlige vejrforhold, men shorts og en solbeskyttende t-shirt anbefales. Begyndere rådes derudover til at medbringe vådsko.

Ved Diani Beach er der også mulighed for leje af diverse:

 • SUB € 12 / time
 • Windsurferudstyr € 15 / time
 • Kajak (inkl. redningsvest) € 12 / time 
 • Deep Sea fishing for 4 deltagere med professionelt crew 5 timer € 425 – ekstra tid € 75 / time.

Der er også mulighed for at kite 10 km down wind ned langs revet. Kiteudstyr køres 10 km op ad stranden, og man kan derfor kite ned langs revet. Da man har vinden med sig, er det er ikke så anstrengende. Revet er til gengæld til tricky, hvorfor der skal en guide med. Down wind 10 km inklusiv transport og guide koster € 10 per person.

“Det er klart anbefalelsesværdigt at prøve kitesurfing ferie i Kenya. Det er en mega fed oplevelse og det er meget anderledes end at kitesurfe i Danmark, fordi det bare er andre omgivelser dernede. Det er helt klart et besøg værd for enhver kitesurfer…

Jeg synes Kitekollektivet har været rigtig gode til at rådgive ift., hvornår det er godt at surfe, hvorhenne og hvilket udstyr, der er godt at købe. Og så svarer de helt absurd hurtigt – det er fedt, at der er så direkte og menneskelig kontakt.”

Gustav
– Medlem af Kitekollektivet

Dykning

Hvis du har et PADi-certifikat eller tilsvarende dykkercertifikat, er det muligt at komme på syv forskellige slags dykkerture uden for Diani. Der er bl.a. dykkerture med mulighed for vragdyk og andre, hvor man kan se havskildpadder og flotte fisk. Det er dog ikke muligt at se koraller, men det kan man til gengæld på snorkelturen. Der er også mulighed for at tage et PADi-certifikat over fire dage. Hvis man tager dette, skal man læse en teoribog og til en teoretisk eksamen online for at sikre sig, at man har den forudsættende viden for at kunne dykke. Dykkerskolen og dens undervisere er yderst professionelle og lever fuldt op til standarderne og reglementet inden for PADPriserne for dykning er følgende:

 • 2 dyk € 120 – PADi-certifikat eller tilsvarende kræves.
 • PADi open water dykkerkursus med certifikat over 4 dage € 450

Snorkeldykning

Omkring 50 km fra Makuti House ligger et fredet koralrev, hvor man kan snorkle med god sigtbarhed. Koralrevet er intakt, og der vokser koraller og lever masser af fisk og store havskildpadder. Der er mulighed for at tage på en heldagstur til Wassini inklusiv transport, snorkeldykning og frokost for € 55 per person. Programmet for en heldagstur er følgende:

 • Afhentning ved Makuti House kl. 7
 • Kørsel til Simoni efterfulgt af 1,5 times sejltur til revet. Ofte ser man delfiner på sejlturen, som ofte kommer helt tæt på båden. 
 • Snorkeldykning i 1,5-2 timer. Alle kan være med! Der er nogle til at tage sig af en, og det er derfor også børnevenligt. Dykkermaske og snorkel er inkluderet
 • Sejltur til Wassini efterfulgt af frokost på restaurant. Der er mulighed for at vælge enten en vegetarret, en fiskeret eller en kylling. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen og er derfor på egen regning.
 • Kørsel til Makuti House
 • Hjemkomst omkring kl. 17

Safari

Det er muligt at komme på safari Tsavo East/Vest, som er Kenyas største naturreservat. Her kan man se alle de store afrikanske dyr; elefanter, giraffer, antiloper, zebraer, fugle, aber – alle dyr, som du kan drømme om! Da der ikke er vandløb gennem savannen, er det dog ikke muligt at se krokodiller og flodheste. Safariturene foregår om eftermiddagen og morgenen, da det er disse tidspunkter, at dyrene er vågne og bevæger sig rundt – indtil da ligger dyrene i skyggen pga. den høje sol. Indkvartering er i lodges, som ofte har svimmingpool og udsigt over savannen. Der er mulighed for følgende to safariture:

 • 2 dages safari tur / en overnatning i lodge. € 260 / pr. person ved 4 gæster
 • 3 dages safari tur / to overnatninger på to forskellige destinationer € 480 / pr. person

Prisen er inklusiv transport, parkfee, bespisning og guide. 2 dages turen anbefales, da man kan nå at se rigeligt med dyr på to safariture. Programmet for den 2 dages turen er følgende:

 • Afhentning ved Makuti House kl. 6
 • Kørsel til naturreservatet
 • Indkvartering i lodgen efterfulgt af frokost
 • Eftermiddagssafari
 • Aftensmad 
 • Overnatning i lodgen
 • Morgensafari med efterfølgende morgenmad i lodgen
 • Kørsel til Makuti House hjemkomst omkring kl. 18

Ved en tre dages tur har man to overnatninger, og der følger derfor endnu en eftermiddagssafari og morgen safari, altså fire safariture i alt. Overnatningerne er dog på to forskellige destinationer.

Mombasa

Det er muligt at komme på en sight seeing tur til Mombasa, som er en tredje verdens storby. Det er Kenyas næststørste by og landets største havneby. En tur til Mombasa byder på kultur i allerhøjeste niveau med det store marked Marakiti og fæstningen Fort Jesus, som i 2011 blev opført på UNESCOs verdensarvsliste. Mombasa ligger omkring 35 km fra Diani. En dagstur i taxi til Mombasa koster € 55 med plads til fire personer.

Indkøbsmuligheder og natteliv

Inden for en afstand af 6 km er der tre velassorterede supermarkeder, hvor man kan få alt, hvad man skal bruge. På vejen dertil er der mange små lokale boder, som sælger afrikanske handicraft, tørklæder samt malerier. Det kan eksempelvis være en giraf skåret i træ eller flotte farverige sharoner. 

5 km fra Makuti House er der to natklubber, hvor der danses til de tidlige morgentimer. Her er der gang i den med fest, dans og høj musik torsdag-lørdag.

Indkvartering på rejsen

Makuti House

Indkvartering er i Makuti House, som ligger en kilometer fra kitespottet. Gæster indkvarteres i delte dobbeltværelser og opholdet er inklusiv halvpension, som består af morgenmad og aftensmad. Måltiderne laves af en lokal kok, som gør meget ud af lækre retter med mange grøntsager. Der er både mulighed for at få fisk, kød og vegetarretter. Spisetid er omkring kl. 20.

Frokost er ikke inkluderet i opholdet. På kitespottet ligger der en super god autentisk restaurant, hvor mange vælger at spise frokost sammen. Her kan man spise frokost til omkring 50-60 kr for en ret og få en øl eller lignende til omkring 16 kr. Det er også muligt at finde et billigere alternativ til frokost til omkring 20 kr, så man kan selv styre, hvad ens madbudget for frokosten skal være.

Der er også masser af gode restauranter i området. Anders kan anbefale flere af dem, hvis man er interesseret i et restaurantbesøg, men Hvis man vælger at tage ud at spise om aftenen, får man ikke rabat eller penge tilbage for den pågældende dag, da det ikke kan administreres. Der er naturligvis mulighed for at aftale noget i fællesskab dernede, hvis alle har lyst til at tage ud at spise sammen. Alkohol og øvrige drikkevarer i huset afregnes efter forbrug.

I Makuti House er der både billiardbord, swimmingpool og godt internet. Ofte får gæsterne et rigtig godt fællesskab og laver mange aktiviteter sammen om aftenen. Anders har 3 dejlige hunde i hjemmet, som alle er børnevenlige. 

Læs mere om Makuti House her

Vært og kiteekspert

Anders Linnet

Anders har tilbragt 20 år i Goa, hvor han har dyrket paragliding, windsurfing og kitesurfing. Da tiden var inde til at finde en ny base med bedre vindforhold, endte han i Diani Beach i Kenya efter en rundrejse til Maui, Borakai, Sri Lanka og Egypten. I Diani var der gode vindforhold, dejlig temperatur, lækkert turkist vand, hvide strande, masser af plads på vandet og stranden og en gæstfri og venlig kultur, så efter bare 14 dage i Diani købte han i 2014 en grund og byggede et hus.

I Diani kitesurfer Anders så godt som hver dag, og om morgenen er der tid til at gå en tur på stranden med hans 4 hunde. Anders kender efterhånden Diani Beach som sin egen bukselomme, og han glæder sig til samarbejdet med Kitekollektivet i den kommende vinter. Anders bor selv i huset og er til rådighed i alle 8 uger.

Læs vores artikel om Anders her

Støt en god lokal sag

Kvindehjemmet Africa Child

Nær Makuti House ligger kvindehjemmet Africa Child. Africa Childs vision er, at ethvert barn skal vokse op hos sin mor og være omgivet af varme og kærlighed for at opnå fuld og harmonisk udvikling. Africa Child hjælper derfor udsatte unge mødre og børn i Afrika og forsøger især at forhindre, at unge mødre forlader, opgiver eller bortadopterer deres børn på grund af fattigdom og sygdom. Africa Child har hjulpet mange børn og kvinder i nød, og Kitekollektivet ønsker at støtte deres gode sag, hvorfor vi donerer to procent for hver booking af vores kiterejse.

Læs mere om kvindehjemmet Africa Child her

Book din rejse allerede i dag

Praktisk information

Hvad er inkluderet

Ankomst & afgange

Afgang fra Danmark foregår fredag, mens afgang fra Kenya foregår lørdag ugen efter med ankomst i Danmark søndag. Datoerne for Ankomst og afgang er følgende:

Ombooking & afbestilling

Vi vil gøre vores for, at du kan bestille vores kitecamp med ro i maven. 

Det betyder, at vi giver mulighed for ombookning & afbestilling op til 35 dage inden vores afrejse. 

Afbestil din rejse helt gratis og få pengene retur helt op til 35 dage inden afrejse. Vi stiller ingen spørgsmål og du får hele beløbet refunderet.

Ombook din camp helt gratis indtil 35 dage inden afrejse – vi lover at være meget fleksibel i forhold til at finde de bedst mulige alternative.

Pris & visum

Flybilletten skal bestilles til Mombasa, afgangen skal være om fredagen. Derudover skal man også have søgt visum til Kenya. Det søges på nettet til $ 50. Guide til ansøgning af visum sendes ved bestilling af ophold.

Der er i alt arrangeret 6 ture, hvor der er afgange fra januar-marts.
På hvert ophold er der begrænset plads til 12 personer. 

Pris DKK 5.750,-

Prisen er ekskl. flybillet.

Gæstebog fra Kenya

Kontakt os

Modtag vores nyhedsbrev